Vesi, ilma, iho


Vesi Sanamieli

Matala jokirannan vesi heijastaa auringon valon vaihtelevina kultaisina kuvioina. Hiekkapohja näyttää aaltoilevan. Astun veteen ja huomaan pohjan tasaiseksi. Vesi tuntuu viileältä. Se laineilee ja hämää silmää. Jalkani näyttää vedessä vieraalta. Työnnän käden veteen, sekin muuttuu vieraan näköiseksi. Kauempana uimari kelluu, antaa veden kannatella. Kasvot veden yläpuolella keinuvat rauhallisesti, kun kädet ja jalat ottavat vastaan veden nosteen.

Muistan lämpimän kesäillan, jolloin lähdin uinnille maauimalaan. Astuin veteen, mutta minun piti kumartua katsomaan, joko jalkani on vedessä. Ilma, vesi ja iho tuntuivat saman lämpöisiltä. Minulle tuli hullu olo, että liukenen veteen, että olen osa vettä. Uin, kelluin ja katselin pastellisävyillä maalattua taivasta pitkään.

Sain kokea samanlaisen sulautumisen ilmaan ja luontoon, kun kävelin peltoja halkovaa hiekkatietä erään helteisen kesäpäivän iltana. Näin pientareen keltaiset, valkoiset, siniset ja lilat kukat, jotka tuoksuivat makeasti. Ilma virtasi keuhkoihin vaivattomasti, hengitin kesää ja kesä hengitti minua. En huomannut rajaa ihon ja ilman välillä. Vain kengänpohjien rytmikäs kosketus hiekkatiehen vahvisti, että olen minä, olen iltalenkillä.

Mitä vesi on

Tämän hellepäivän iltana pysähdyn hiljalleen miettimään, mitä vesi on. Onko se usko, joka kannattelee. Se voi olla myös ennakkoluulo, joka vääristää todellisuuden. Vesi voi olla linssi, joka tekee pienestä suuren tai se voi ruskea peitto.

Kun tiedän mitä vesi on tai miten vesi toimii, se ei hämää minua. Voin luottavaisesti kellua veden varassa ja nauttia valon ihmeellisistä heijastuksista. Voin hengittää vedelle tuoksuvaa ilmaa ja tuntea että olen minä, ihminen luontoa lähellä.

Kirjoita kokemuksistasi luonnossa. Muista kaikki aistit.

Recent Posts

See All

... etsit lohtua - uskallatko kuiskata sanoa huutaa minäkin tarvitsen ...

Uusimmat blogitekstit
Arkisto
Tunnisteet
Seuraa Sanamieltä
  • Black LinkedIn Icon