Niilo siili


Niilo siili Sanamieli

Niilo siili portaan alla asustaa. Illalla se hiljaa ulos kurkistaa, pihan poikki pensaan suojaan kipittää. Minne Niilo häviää?

Iltakaste siilin varpaat kastelee, kuono tutkii, Niilo herkut maistelee, lehden päältä vestilkan nuolaisee. Mitä Niilo mumisee?

Lasten äänet Niilo siilin herättää. Niilo kuiskaa "Eihän kukaan mua nää!" Pieni siili toivoo salaa ystävää. Niilon sydän tykyttää.

Lapset löytää siilipallon piilosta portaan alta aivan takanurkasta. "Älä pelkää, me ei sua kiusata!" Niilo kuulee lapsia.

"Tule mukaan leikkiin, tule laulamaan!" lapset pyytää. Niilo istuu katsomaan. Kaikkein pienin Niilon viereen istahtaa. Niilo hiljaa taputtaa.

Tänä syksynä saan viettää aikaa päiväkodissa, 1-6 -vuotiaiden lasten parissa Rinnalla-hankkeen mukana. Viime viikolla tutustuin päiväkotien lapsiin ja aikuisiin. Kerroin kaikille, että minua jännittää, koska en ole ennen ollut päiväkodissa. Lapset osasivat lohduttaa kauniisti eikä minua enää niin paljon jännitäkään.

Otin kotoa mukaan Niilo siilin, joka on jo yli kaksikymmentävuotias. Tein käsinuken aikoinaan omille lapsille ja nyt lastenlapset saavat nuuskutella Niilon kanssa.

Niilo oli päiväkodeissa myös arka ja ujo, koska se oli ensimmäistä kertaa kaupungissa. Lapset kuuntelivat Niilon tarinaa hipihiljaa ja sanoivat sille hienoja rohkaisulauseita.

Kirjoitin Niilosta ja lasten rohkaisulauseista runon. Se sai syntyä suoraan säkeiksi ja säkeistöiksi, sillä toivon, että siitä tulee joskus laulu.

Kirjoitusharjoitus:

Heittäydy satuun. Kirjoita siitä mitä koet ja näet, ota lapsen ajattelu avuksi. Kirjoita satu tai saturuno. Anna tekstille melodia ja esitä laulu lapsille ja aikuisille.

Recent Posts

See All

... etsit lohtua - uskallatko kuiskata sanoa huutaa minäkin tarvitsen ...

Uusimmat blogitekstit
Arkisto
Tunnisteet
Seuraa Sanamieltä
  • Black LinkedIn Icon