Kirjoita kuvasta 10


Nuotio Sanamieli

Muhosjoen ja Poikajoen yhtymäkohdassa on lämmin. Jokitörmä suojaa pohjoistuulelta, huhtikuun aurinko näkyy pilvien lomasta. Ryteikön läpi eteneminen nostaa hien, samoin jyrkän rinteen kapuaminen.

Tulen jäljessä, koska pysähtelen tutkimaan puita ja pensaita ja tarkkailemaan vastarantaa. Jään kuuntelemaan, kuuluuko jotain, joka kertoisi, minne saakka retkikaveri on edennyt.

Etäältä kuuluu kuivien oksien rasahtelua. Tarkennan katseen äänen suuntaan. Vaaleansiniharmaa utu paljastaa paikan. Savua, nuotio, tuli. Tottakai.

Hivuttaudun jyrkkää rinnettä alas jalansija kerrallaan. Otan tukea ohkaisista haavantaimista.

Rantaan päästyäni näen vyötäröön ulottuvan lehdettömän pensaan, josta puskee esiin vaaleanvioletteja nuppuja. Näsiä. En tiedä, kuinka tunnistan kasvin, jonka näen ensimmäistä kertaa. Pikainen selvittely netissä kertoo, että nimesin kasvin oikein. Katselen pensasta pitkään, kuvaan, lainaan retkikaverilta paremman kameran.

Tuntuu siltä, että olen saanut yllätyslahjan. Toinen yllätyslahja on majavan kaatama valtava haapa, jonka kannon ympärillä on tuoreita, vaaleita lastuja. On helppo istua retkikaverin puhdistamalla paksulla oksalla, katsella pientä tulta, väistellä savua, syödä eväitä ja olla hiljaa.

Kirjoitusharjoitus:

Valitse kuva, jonka olet napannut jollakin matkalla. Kirjoita siitä. Muista aistit.

Recent Posts

See All

... etsit lohtua - uskallatko kuiskata sanoa huutaa minäkin tarvitsen ...

Uusimmat blogitekstit
Arkisto
Tunnisteet
Seuraa Sanamieltä
  • Black LinkedIn Icon