top of page

Ajankohtaista

Heinäkuu 2013 029 (2)_edited.jpg

Sanamieli kumppaneineen järjestää kesäkurssin Yli-Muonion vanhalla koululla 15.-17.7.2019.

Kurssilla kirjoitetaan lyhyitä tekstejä erilaisten virikkeiden pohjalta. Yhdessä etsitään ja löydetään sanoja tunteille ja kokemuksille, nautitaan ilmaisun rikkaudesta ja oivalluksista. Aiempaa kirjoittajakokemusta ei tarvita eikä kirjoituksia arvostella, sillä niissä on tärkeintä sisältö.


Tärkeässä asemassa on terapeuttinen työskentely, keskustelu jossa jokainen teksti saa tilaa. Kirjallisuus- ja psykoterapeutti, lääkäri Sanamieli Mirja Heikkilä ohjaa kirjoittamista ja keskustelua. 


Tehtävät käsittelevät ihmiselämän peruskysymyksiä: suhdetta itseen ja toisiin sekä ympäristöön, omia kasvun paikkoja ja välineitä, lepopaikkoja, voimavaroja sekä toivoa. 
Tarvitset mukaan vain kirjoitusvälineet ja avointa mieltä.

Kurssin toinen ohjaaja, toimintaterapeutti Marita Rantanen kertoo: "Tunturi-Lapin karun ja omaleimaisen luonnon opastamana virkistäydymme ja rentoudumme. Rajajoen läheisyydessä, tunturien ja järvien somistamassa hiljaisuudessa on helppo rauhoittua. Yhdessä toimien, itseä kuunnellen ja kohdaten sekä aisteja avaten luomme näkymiä uusiin maisemiin. Samalla keräämme ideoita kotiin viemisiksi. Ohjatut lyhyet luontoretket toimivat osana terapeuttista prosessia.

Jokasään varusteet ovat hyödyksi.”

Aikataulu:
Maanantai 15.7. klo 9 - 17
Tiistai 16.7. klo 8:30 - 17
Keskiviikko 17.7. klo 8:30 - 16

Terapeuttisen kirjoittajakurssin hinta on 320 €.

Matkat:

Kimppakyytejä Oulusta / Rovaniemeltä / Kolarista suunnitellaan. Ota yhteyttä Mirja Heikkilään, jos tarvitset tai voit tarjota kyydin.

Majoitus:

Ylimuonion idyllisellä koululla kurssilaisista huolehtivat Elisa Stoor ja Raimo Enojärvi. Majoitus, johon sisältyy ruokailut, on järjestetty kahden hengen huoneissa. Liinavaatteet kuuluvat hintaan. Erillismaksulla muusta majoitustilanteesta riippuen voi olla mahdollista saada yksityishuone.

Majoitus ja täyshoito 160 €.

(Lisäyöt 35 € / yö. Lisäruokailut 40 € / vrk) 
Majoitukseen liittyvät kysymykset 040 416 1552 (Elisa).

Majapaikan henkilökunta tarjoaa erillisen tilauksen mukaan veneretkiä/kalastusta sekä hierontaa, jossa asiakkaan tarpeen mukaan käytetään hoidon osana myös kuivakuppausta, triggerpisteiden käsittelyä ja vyöhyketerapiaa.

Lisätietoja kurssista ja ilmoittautuminen:

Yhteydenottolomake
mirjatytti.heikkila@gmail.com
044 083 4480

Mirja Heikkilän ryhmistä sanottua:

"Se tunne ratkaisee, että yhdessä tehdään, yhdessä kokoonnutaan joku kuuntelee, on kiinnostunut minusta, minun tarinasta. Sinussa on kiinnostuneisuus, uteliaisuus, hyväntahtoisuus. Joka tulee piiriin on jotenkin valmis kohtaamaan jotain itsessään, alkanut jo työstää itseään, kun löytää sopivan ”paikan”. Tämähän on prosessi, pikku matka kuljetaan ja lähdetään omaan suuntaan. Mutta jotain tarttuu takkiin varmasti. Kielteisyyttä kohdataan hyväksyvyydellä. Eri tavat työskennellä piirissä keventää, avaavat ja pitävät uteliaisuutta yllä."

(Sanat kantavat -ryhmän jäsen)

Terapeuttinen kirjoittajakurssi Tunturi-Lapissa 15. - 17.7.2019

bottom of page