top of page

Ajankohtaista

Sanojen voimaa -verkkoryhmä
3.-24.9.2024 

DSC_0054_edited.jpg

Sanamieli Mirja Heikkilä järjestää kirjallisuusterapiaryhmän verkossa syyskuussa 2024.

 

 

Ryhmässä kirjoitetaan ja keskustellaan. Ryhmä kokoontuu verkossa neljä kertaa viikon välein. Aiempaa kirjoituskokemusta et tarvitse eikä kirjoituksia arvostella. Lopulta kirjoitat siitä, mikä sinulle on tärkeää juuri tällä hetkellä. Sanojen voimaa -verkkoryhmässä saat kirjoittaa ilman punakynän uhkaa, sillä sisältö on tärkein.

 

Kirjoittamisen ja ryhmän keskustelujen avulla löydät uusia voimavaroja, luovuutta ja eheyttä, ymmärrät itsestäsi ja toisista uutta, opit hyväksymään itseäsi. Tulet kuulluksi ja huomaat, että toisetkin ovat kokeneet samantapaisia asioita. Pääset harjoittelemaan itsesi ilmaisua ja tilan ottamista hyväksyvässä ilmapiirissä. 

 

Ryhmä kokoontuu verkkotapaamisissa ja Sanamielen perustamassa suljetussa blogissa.

 

Kirjoitustehtäviä on yhteensä neljä. Sanamieli suunnittelee tehtävät juuri tätä ryhmää varten. Virikkeinä voi olla valmiita tekstejä, ajatuksia, kuvia, esineitä, luonnon ilmiöitä tai muuta ajatuksia herättävää. Julkaiset tekstin suljetussa blogissa ja saat lukea sen verkkotapaamisessa. Tekstistä keskustellaan yhdessä ja pohditaan, mitä ajatuksia ja tunteita tekstit herättävät. Sanamieli osallistuu keskusteluun ja vastaa ryhmän terapeuttisuudesta. 

Intensiivinen tahti synnyttää tiiviin yhtreyden ryhmänjäsenten kesken. Teksteihin ja niiden antiin voi palata vielä ryhmän loputtua. 

 

Verkkoryhmä on luottamuksellinen kuten kaikki terapiaryhmät. Halutessasi voit olla mukana etunimellä tai nimimerkillä, jolloin vain ohjaaja tietää henkilöllisyytesi.

Palautteita Sanamielen ryhmistä

  • Tehtävissä on ollut riittävästi haastetta. Onneksi kaikki tehtävät ovat olleet erilaisia, toisissa olen mennyt syvemmälle ja toisissa jäänyt lähemmäksi pintaa.

  • Ennakkoon en tiennyt, mitä odottaa. Jännitin ja pelkäsin. Enhän ole mikään kirjoittaja. En ole koskaan kirjoittanut mitään. Toivoin löytäväni keinoja tunteiden käsittelyyn. Niitä sain.

  • Saimme yhdessä purkaa sisimpiämme ja tukea toinen toistamme. 

Ryhmä soveltuu omaksi kirjallisuusterapiaksi HY+ Koulutus- ja kehittämispalveluiden järjestämään kirjallisuusterapeuttikoulutukseen ja vastaa kahdeksan tunnin omaa kirjallisuusterapiaa, mistä saat todistuksen. Todistuksen saaminen edellyttää sitoutumista ryhmään: omia tekstejä ja keskusteluun osallistumista.

Verkkoryhmän hinta on 197 €. Voiti maksaa sen yhdessä, kahdessa tai kolmessa erässä. Ota yhteys, jos haluat lääkärinpalkkiokuitin Kela-korvausta varten mirja.heikkila(at)mielekas.com 

Ryhmän etätapaamiset tiistaisin klo 18 - 20.

Tapaamispäivät:

3.9.

10.9.

17.9. ja

24.9.2024

Ryhmässä on 5 paikkaa.

 

Haastattelut viimeistään heinä-elokuun aikana.

Varaa aika haastatteluun tekstiviestillä 044 083 4480. Soitan takaisin.

Kysy lisää alla olevasta linkistä

 

 

 

 

tai

mirja.heikkila@mielekas.com

Sanamieli Mirja Heikkilä on kirjallisuus- ja psykoterapeutti, LL, FM. Hän on ohjannut kirjallisuusterapiaryhmiä ja kouluttanut kirjallisuusterapiaa vuodesta 2010. Varsinkin kirjoittavat ryhmät ovat mieluisia, koska kirjoittaminen on läheisin ilmaisumuoto ja ryhmän voima on ihmeellinen.

Palautteita

"Opettaja oli sopivan jämäkkä. Oli turvallista käsitellä myös syviä aiheita."

 

"Olet sitoutuneesti - innostavasti - kannustavasti - lohduttavasti - viisaasti - tunteellisesti - kokonaisvaltaisesti - luonnollisesti - avoimen luottavasti ja tilaa antavasti työhösi paneutuva."

bottom of page