top of page

Sanoitko Tamminen – olemmeko siis sukulaisia?


Katunäkymä pikkukaupungista
Outlookissa on paljon suomalaisia yrittäjiä.

Olemme asettuneet nuoren parin olohuoneeeseen. Odottelemme saunan lämpenemistä ja tutustumme toisiimme. Kysyn tapani mukaan, kuka siskontyttäreni vaaleatukkaisen puolison esivanhemmista muutti Suomesta Kanadaan.


”Pappani isoisä tuli tänne ensimmäisenä”, mies tietää. ”Hän tuli maahan kaverinsa passilla ja väärällä nimellä, mutta oikea nimi on Tamminen.”


”Sanoitko Tamminen?”


Kohottaudun nojatuolin sylistä sen etureunalle. ”Minun mummoni isä oli Tamminen. Vaimosi on siis Tammisen lapsenlapsi viidennessä polvessa.”


”Ollaankohan me sukulaisia”, siskontyttö häkeltyy.


Kierrokset kiihtyvät, kun siskoni muistelee, että kolme isopappa-Tammisen sisaruksista on muuttanut Amerikkaan.


Mielikuvitus sitoo punaisia lankoja yhteen kunnes on todettava: ”On hyvin epätodennäköistä, että olisitte sukulaiset. Mutta onhan se mahdollista.”


Seuraavana päivänä tarkistan Tammisen sisarusten tilanteen sukupuusta, joka on tallessa kännykän valokuvissa. Monipolvisen kaavion teksti on epäselvää, mutta en löydä Amerikkaan muuttaneita Tammisia tarkallakaan lukemisella.


Sen sijaan löydän monta Valkeapäätä, jotka muuttivat Amerikkaan. Nimi kääntyi Whiteheadiksi uudessa kotimaassa. Yksi sisarussarjasta on isomummini Edla, joka ei lähtenyt meren taakse. Hän jäi Suomeen ja meni naimisiin Gabriel Tammisen kanssa.


Siskoni lasten kannattaa siis tarkistaa, onko tuleva puoliso Valkeapää - Whitehead -sukua.Kerron elo-lokakuussa 2023 kuulumisia Kanadasta. Asumme puolisoni kanssa siskoni perheen luona suur-Toronton alueella ja pääsemme tutustumaan tähän pinta-alaltaan maailman toiseksi suurimpaan valtioon.


Onko sukulaisten haastattelu sinulle ajankohtaista?


Comentarios


Uusimmat blogitekstit
Arkisto
Tunnisteet
Seuraa Sanamieltä
  • Black LinkedIn Icon
bottom of page